İçeriğe geç

Güdik Ne Demek

Guduk kime denir?

Ampütasyondan sonra hastada kalan uzuv parçasına güdük denir.

Güdük kaldı ne demek?

[1] Kısaca söylemek gerekirse. [2] Tür ve yaşlarına göre gerekli olgunluğa henüz ulaşmamış canlılar için kullanılır.

Güdük devlet ne demek?

Artık devlet, bir zamanlar önemli bir devletin, ilhak, işgal, ayrılma, sömürgeciliğin sona erdirilmesi veya eski topraklarının bir bölümüne yönelik başarılı bir saldırı, darbe veya devrim sonucu toprakları küçülmüş halidir.

Gudduk ne demektir?

Vizyon: Gözleri iyi gören, açık gören kimse. Gudduk: Boyu kısa olan.

Guduk ne mi?

Güdük Necmi, Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı adlı romanında Hababam Sınıfı öğrencisi olan kurgusal bir karakterdir. Romandan uyarlanan aynı adlı film serisinde Halit Akçatepe tarafından canlandırılan Güdük, halk arasında kıvrak zekası ve İnek Şaban’a hazırladığı şakalarla ünlenmiştir.

Goduk neye denir?

(DS VI/2093). Yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi Koduk, Godak, Goduk isimleri eşek dışında diğer canlıların yavruları için de kullanılmıştır. Bu isim de birçok anlamı olan kelimelerden biridir.

Güdük argoda ne demek?

Orijinal dilinde “güdek” olarak yazılan kelimenin sözlük anlamı düşüktür. Genellikle kısa boylu insanlar tıknaz olarak tanımlanır. Kelimenin çağrışımı az gelişmiş, eksik ve yetersizdir.

Güdük şekli nedir?

Ampütasyondan sonra geride kalan uzuv parçasına güdük denir.

Güdük parmak ne demek?

Kütük: Ampütasyondan sonra uzvun kalan kısmı.

Tıp dilinde güdük ne demek?

Ampütasyon seviyesi kasların kemiğe bağlandığı noktaya kadar ulaşmamışsa, güdük adı verilen kalan parça eski hareketliliğini korur.

Güdükleme ne demek?

[1] Bir çizginin sonundan yarım adım yükselin veya dönün.

Güdemek ne anlama gelir?

Otlatmak anlamına gelir. Gütmek aynı zamanda bakmak anlamına da gelir. Çobanlara goyçi veya çoban denir.

Antep’te maydanoza ne denir?

Antep’te maydanoza “Bahdeniz” denir; Antep’ten taze bahçeler gelir, hepimize iyi gelir. 🧡 #Migros #Maydanoz.

Küçük boylu insana ne denir?

Cücelik, normalden çok daha küçük olan insanlarda görülen bir durumdur. Cücelik, hayvanlarda, insanlarda ve bitkilerde görülebilir. İnsanlarda cüceliğin nedenleri iki grupta incelenebilir: doğuştan cücelik ve bazı hastalıklar nedeniyle sonradan oluşan cücelik.

Antep şivesi zaar ne demek?

[1] güçlü korku.

Gurgur ne demek?

I. Mide ve bağırsaklardan gelen gurultu sesi. ѻ Gurgling: gurgling.

Gudur ne?

Gudur, Hindistan’ın Andhra Pradesh eyaletinin Tirupati bölgesinde bir kasabadır. Gudur Mandal ve Gudur gelir bölümünün bir belediyesi ve merkezidir. Gudur, Hindistan’ın Andhra Pradesh eyaletinin Tirupati bölgesinde bir kasabadır. Gudur Mandal ve Gudur gelir bölümünün bir belediyesi ve merkezidir.

Güdük nedir tıpta?

Kütük: Ampütasyondan sonra uzuvda kalan kısım. Protez: Ampütasyondan sonra uzvun işlevini üstlenen cihazlar. Soket (manşon): Kütüğü içeren protezin parçası. Giyotin ampütasyonu: Kasın girişi kaybolur ve kas geri çekilir.

Ampute insan ne demek?

Amputasyon ne anlama gelir? Tıpta, “amputasyon” bir kişinin vücudundan bir uzvun, genellikle bir kol veya bacağın cerrahi bir prosedürle tamamen veya kısmen çıkarılmasıdır. Bu aynı zamanda “Amputasyon nedir?” anlamına gelir. Ayrıca sorunun cevabıdır. Bu, ciddi yaralanmalar veya diğer sağlık sorunları durumunda olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir