İçeriğe geç

Çavarak Ne Demek

Çavmak nedir?

Eylem. [2] Dağıtmak, dağıtmak. [3] Sapmak, yolu değiştirmek, hedeften sapmak.

Çavuk ne demek?

Çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay sınıfının en yüksek ikinci rütbesi olup kademeleri özel onbaşılar ile sözleşmeli çavuşlar arasındadır.

Çavgın anlamı nedir?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Çavdır anlamı ne demek?

Çavdır, adını Oğuz Türklerinin Üç Ok koluna mensup Çavuldur halkından almaktadır.

Çavuş ne kadar maaş alır?

Astsubay Başçavuş: 61.400 TL. Astsubay Başçavuş: 54.800 TL. Astsubay: 50.900 TL. Uzman çavuş: 49.700 TL.

Çavuşun üstü nedir?

Askeri rütbeler şu şekildedir: Er, Astsubay, Uzman (Astsubay/Çavuş), Astsubay, Teğmen, Üsteğmen, Yüzbaşı, Binbaşı, Yarbay, Albay, Tuğgeneral/Tümamiral, Tümgeneral/Tümamiral, Korgeneral/Koramiral, Orgeneral/Amiral ve Mareşal/Büyük Amiral.

Kaç çeşit uzman çavuş vardır?

GaleriKara Uzman ÇavuşHava Uzman ÇavuşDeniz Uzman ÇavuşJandarma Uzman ÇavuşSahil Güvenlik Uzman Çavuş

Hırsa kapılmak ne demek?

Bir erkeğin herhangi bir şeyi başarmasının yolu arzu ve iradedir. Ancak hırsa kapılmak tehlikelidir. Eğer kişi herhangi bir konuda hırslıysa, bundan hiçbir şey kazanamaz. Bir erkek elde ettiği şeylerden memnun olmaz ve daha fazlasının peşinden giderse, çektiğinden çok daha fazla kayıp yaşar.

Sana zırnık yok ne demek?

Kokudan kaçınmak ne demektir? “Kimsenin koklamasına izin vermemek” veya “kimsenin koklamasına izin vermemek” ifadesinin anlamı, Türk dil topluluğuna en ufak bir katkıda bile bulunmamak anlamına gelir. Bu ifade bazen umursamamak anlamında da kullanılabilir.

Cananı ne demek sözlük anlamı?

Canan veya Canan tanımları Wiktionary’de bulunabilir. Canan kelimesi Farsça kökenlidir ve “tüm kalbimle sevilen” anlamına gelir.

Çavar ne demek?

Çavdar, buğday familyasından bir tahıl bitkisidir. Soğuğa en dayanıklı tahıl olan çavdar, yüksek, kumlu ve gevşek toprakları sever. Buğday, arpa, mısır ve pirinç, ekime uygun olmayan en verimsiz topraklarda bile diğer tahıllardan daha iyi ürünler üretir.

Çav ne demek Osmanlı?

Osmanlı maliyesinde kâğıt para için kullanılan terim.

Çav ne demek yabancı?

İngilizce-Türkçe çeviri adı: Çav, Esenkal, Güle güle, Teşekkür ederim, Güle güle.

Astsubay maaşı ne kadar 2024?

Bir astsubayın maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla, bir astsubayın mevcut ortalama maaşı 46’dır.

Uzman erbaş maaşı ne kadar 2024?

Profesyonel pozisyon için ortalama aylık maaş 2024 yılında 41.188 TL olurken, 2023 yılında bu ortalama 30 TL olacak.

Çav ne demek eski Türkçe?

Dîvânü lugāti’t-Türk ve Uygurcada: “Klang; Çav, “şan, şöhret” anlamına gelirken, Çağatay Türkçesinde “kâğıt para” anlamında da kullanılmıştır. Geyhatu Han’ın (1291-1295) savurganlığı yüzünden boşalan devlet hazinesine para sağlamak amacıyla İzzeddin Muhammed b.

Çav yabancı dilde ne demek?

İngilizce-Türkçe çeviri adı: Çav, Esenkal, Güle güle, Teşekkür ederim, Güle güle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Dul Escort