Antalya’nın hangi reçeli meşhur?
ANTALYA’NIN ÜNLÜ PORTAKAL REÇELİ TARİFİ 🍊 MÜKEMMEL KIVAM 💯Nasıl yapılır? – YouTube.
Turunç reçeli nerede meşhur?
Reçelin tatlılığını, kendine has aroması ve hafif acımsı asiditesiyle bastıran turunç, Dörtyol’un en çok tercih edilen reçellerinden biridir.
Antalya turunç kabuğu reçeli nasıl yapılır?
Pişen portakallara şeker eklenir ve 3-4 saat nemlenmesi için bekletilir. Daha sonra 2 su bardağı su eklenir ve hafifçe karıştırılarak kaynatılır. Reçel kaynadığında limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha pişirilir. Pişen reçel kavanozlara paylaştırılır; kavanozlar kapatılır.
Portakal reçeli nerenin?
Trakya’nın doğal meyvelerinden yapılan portakal reçeli, yoğun aroması ve eşsiz tadıyla her kahvaltının vazgeçilmezidir. Tamamen katkı maddesiz yapılan bu reçel, ev yemeği lezzetini sofranıza getirir. Hafif ekşi ve tatlının dengesi damakta unutulmaz bir tat bırakır.
Antalya’nın meşhur tatlısı nedir?
Bir Antalya tarifiyle daha karşınızdayım. Antalya’nın meşhur tatlısı Arap kadayıfını taş kadayıf veya yassı kadayıf olarak duymuşsunuzdur.
En faydalı reçel hangisi?
Koyu renkli meyveler daha fazla A vitamini içerir. Yüz gram reçele bakacak olursak; çilek reçeli 3.9 IU, vişne reçeli 10.0 IU, kayısı reçeli 1139.7 IU – portakal reçeli 8.8 IU, portakal reçeli 102.8 IU A vitamini değerlerine sahip olup günlük tüketmeniz gereken sağlıklı besinlerdir.
Turunç reçeli tadı nasıl?
Acı portakal reçeli: Akdeniz’in sofranızdaki eşsiz aroması. Hafif acımsı ve ekşi tadı, tatlı notalarla mükemmel bir şekilde dengelenmiş ve damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu eşsiz tat, sadece geleneksel kahvaltı sofralarında değil, aynı zamanda modern mutfağın yaratıcı tariflerinde de yerini buluyor.
Turunç ne zaman yenir?
Finike’den taze Turunç. Her yıl Ocak ve Şubat aylarında bahçelerimizden “ekşi portakal” olarak da adlandırılan bu turunçgil meyvesini hasat ediyoruz. Portakal gibi görünse de tadı oldukça ekşidir.
Turunç reçeli hangi yöreye aittir?
Portakal Reçeli – Antalya Reçel, çeşitli meyvelerin ayıklanıp temizlendikten sonra şekerle pişirilmesiyle elde edilen bir besindir. Reçel, Antalya yöresinin yemek kültüründe önemli bir besindir.
Turunç reçelinin faydaları nelerdir?
Acı portakal reçelinin faydaları: Amerikan Diyabet Derneği, diyabet hastalarının özellikle C vitamini kaynağı olmaları ve bol posa içermeleri nedeniyle turunçgilleri tüketmelerini öneriyor. İçeriğindeki maddeler ve antioksidan özellikleri sayesinde yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olur. Kalp sağlığını destekler. Mideyi güçlendirir.
Turunç reçeli acı oldu ne yapmalıyım?
Portakal kabuğu reçeli yaparken, kabuğun acılığını gidermek önemli bir konudur. Portakal kabuğunun acılığı, naringin ve neohesperidin gibi flavonoidlerden kaynaklanır. Acılığını giderme işlemi genellikle kabukların kaynatılması ve ardından birkaç gün suda bekletilmesiyle yapılır.
Turunç nasıl tüketilir?
Mutfakta, turunçgiller limonun alternatifi olarak kullanılır ve örneğin salatalara eklenir. Hoş kokusu sayesinde ev yapımı dondurmaya, meyveli keklere ve tatlılara da eklenebilir. Kumkuatlar gibi acı portakallar da çiğ olarak yenebilir, ancak acı portakalın meyveleri reçel ve marmelat yapmak için de kullanılabilir.
Antalya’nın neyi meşhur reçel?
1- Turunç kabuğu reçeli: Antalya’nın meşhur, ünüyle doğru orantılı bir acılık taşıyan meyvesidir ve Antalya’ya yeni gelenlerin, turunç ağaçlarını portakal veya mandalina ile karıştırıp tükettikleri bir meyvedir.
Çilek reçeli nerede meşhurdur?
Bu uygulama Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Geleneksel olarak Trakya mutfağında bulunur.
Bergamot reçeli nerenin?
Bergamot reçeli Türk mutfağından bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri üretilmektedir. Bergamot kabuklarından yapılır. Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil edilmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Antalya’nın meşhur yiyeceği nedir?
Aşağıda tariflerini bulacağınız lezzetler, Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle şekillenen tat yelpazesinin sadece küçük bir kısmıdır. Antalya Piyazı Antalya Usulü Kabak Tatlısı Arap Kadayıfı Balık Ekşi Mayası. Cevizli Baklava. Domates Civesi. Ekşi Tarhana Hazırlanışı ve Çorbası Filisli Yulaf Ezmesi . Daha fazla ürün…
Bergamot reçeli nerenin?
Bergamot reçeli Türk mutfağından bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri üretilmektedir. Bergamot kabuklarından yapılır. Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli, Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil edilmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Patlıcan reçeli nerede meşhur?
Patlıcan reçeli, Anadolu’ya, özellikle Akdeniz bölgesine ve Iğdır’a özgü yöresel bir reçeldir.
Antalya reçelcisi kimin?
İklim koşullarıyla en lezzetli meyve ve sebzelerin üretildiği Akdeniz’in incisi Antalya’da bulunan üretim firması Antalya Reçelcisi, 1989 yılında Numan Kocaacar tarafından kurulmuş olup, Antalya’nın yöresel lezzetlerini ev tadında bir lezzete dönüştürmeyi amaçlamaktadır.